RádióEger MultiChannel
 
 
 
 

Vissza a hírekhez


    
    Nyitott Szülőszoba a Baba-Barát kórházban

Ismét nagy érdeklődés övezte a Markhot Ferenc Kórház Nyitott Szülőszoba programját, melyet a Születés Hete rendezvénysorozat keretében szervezett meg az intézmény. Előzetes bejelentkezés alapján kismamák, leendő kismamák és párjaik érdeklődtek a kórház szolgáltatásairól a szülés-születés körülményeiről. Dr. Hernádi László PhD a Szülészeti-Nőgyógyászati osztály vezető főorvosa tájékoztatójában kiemelte: a Baba-Barát Kórház kitüntető címre büszke a kórház, fontosnak tartják, hogy az anyukák és csecsemőjük a születés pillanatától együtt lehessenek és a laktációs tanácsadó segítségével az anyatejes táplálást minden anyuka meg tudja valósítani.

A Nyitott Szülőszoba program célja ezúttal is az volt,  hogy a családok, kismamák megismerjék a Baba-Barátság szolgáltatásait: a szülés-születés alternatív lehetőségeit, valamint az anyatejes táplálás elősegítésének módjait. A kérdésekre szülész orvos, szülésznő, újszülött-ápoló és laktációs szaktanácsadó válaszolt. Elhangzott többek között, hogy  fejleszteni szeretnék az osztályt, komfortosabbá teszik a születés körülményeit, további barátságos baba-mama szobákat alakítanak ki. Mindezekhez kérik a vállalkozók, civilek segítségét is, hogy a születés körülményeit szebbé, jobbá tudják tenni a kórházban. A tervek között szerepel a szülőszoba felújítása, valamint vajúdást segítő eszközök vásárlása.

A látogató kismamák és apukák megnézhették az újszülött részleget, a szülőszobát és meghallgatták Hasilló Annamária laktációs tanácsadó előadását is a szoptatás fontosságáról, a helyes szoptatási gyakorlatról s arról, milyen fontos teendői vannak az anyukának a rooming-in rendszerű gyermekágyas elhelyezés esetén.

 


Warning: filesize(): stat failed for web_cover/merge.png in /home/rad10000/public_html/hir.php on line 274
 

Letoltes a Google Play oldalrolMTI Hírfelhasználó


 

 

 

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu
A weboldal tulajdonosa a Starbox Média Kft. (3300 Eger, Trinitárius út 1.)