RádióEger MultiChannel
 
 
 
 

Vissza a hírekhez


    
    Zöld Hősök a Gólyavárban

A Zöld Hősök előadássorozat első állomásaként Bea Johnson, francia származású, Amerikában élő blogger és író, a hulladék- és pazarlásmentes életmód egyik legjelentősebb képviselője Budapestre látogat, és egy előadás keretében osztja meg praktikus, könnyen megvalósítható ötleteit és lelkesedését március 22-én az ELTE Gólyavárban. Bea Johnson vidám, vizuálisan gazdag prezentációban tárja fel titkait és fortélyait a zéró hulladékról, illetve beszél a megpróbáltatásokról, sikertelen próbálkozásairól is, melyek a hulladékmentes élet felé vezető úton kísérték.

  • Ma már egyre többet tesznek meg az emberek a környezettudatosabb életmód kialakítása érdekében, annak ellenére, hogy Magyarországon általános vélekedés, hogy „amit én teszek, az nem számít, az csak egy morzsa”, ám ez nem igaz, mindenkinek éreznie kell a saját felelősségét a környezetvédelem, az újrahasznosítás, a minél kevesebb hulladéktermelés tekintetében. Erről szól az előadás, ezt ismerteti velünk Bea Johnson – árulta el a konferencia részleteiről Szabó Gábor, a szervező cég képviselője.

Szabó Gábor hozzáteszi, hogy akik a hulladékmentes élet mellett döntenek, hamar rájönnek, hogy az újrahasznosítás sem a legmegfelelőbb eljárás, hiszen ezzel egy újabb termelési folyamatot idéznek elő, amely ugyanúgy terheli a környezetet és esetlegesen egy olyan termék jön létre, amelyet ismételten már nem lehet újrahasznosítani.

Március 22-én magyar környezetvédő szervezetek is csatlakoznak Bea Johnson előadásához, akik szintén figyelemfelkeltő, sok esetben megdöbbentő módszerekkel számolnak be a hazai helyzetről, de számos praktikus megoldással szolgálnak a hallgatóság számára.

A külföldi sztárvendégen kívül hazai hírességek is emelik a rendezvény fényét, így háziasszonyként Bombera Krisztina, aki szintén „zöldgallérosként” folytat majd kerekasztal-beszélgetést, de ott lesz Dorogi Gabriella egykori tévés, aki ma már a Fővárosi Közterületfenntartó szóvivője és Vadon János rádiós-tévés személyiség is.

 


Warning: filesize(): stat failed for web_cover/merge.png in /home/rad10000/public_html/hir.php on line 274
 

Letoltes a Google Play oldalrolMTI Hírfelhasználó


 

 

 

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu
A weboldal tulajdonosa a Starbox Média Kft. (3300 Eger, Trinitárius út 1.)